Dedykowane południowej kuchni i miejskiemu stylu życia Aioli to jedna z najjaśniejszych gwiazd na mapie stołecznej gastronomii. W industrialnym, ale ciepłym wnętrzu intensywny rytm miasta spotyka się ze świeżą i prostą południową kuchnią, której symbolem jest sos aïoli - jeden z najprostszych i najstarszych sosów na naszym kontynencie. Z otwartej na salę kuchni wychodzą charakterystyczne dla AÏOLI potrawy: pyszne śniadania w cenie maksymalnie kilkunastu złotych z kawą, południowe przekąski i tapasy, bliskowschodnie sałaty, autorskie świeże sandwiche, zróżnicowane pasty, burgery i zaskakujące pizze. Szef kuchni Piotr Trendak regularnie zaskakuje sezonową, spontaniczną kuchnią, a lokal tętni życiem niczym najpopularniejsze kantyny miast południa Europy. Nasi goście to również mali milusińscy, dla których przygotowaliśmy specjalne, weekendowe menu. Co więcej w każdą sobotę (od godziny 13:00 do 17:00) i niedzielę (12:00-17:00) zapraszamy na zajęcia z animatorką, która zapewni dzieciom masę radości i zabawy. Weekend to również okazja, aby spróbować naszych śniadaniowych kanapek przygotowanych w ramach akcji "Jem drugie śniadanie", z których część dochodu zostanie przekazana Fundacji Pajacyk na rzecz walki z niedożywieniem dzieci.
źródło: http://www.aioli-cantine.com