Tari Bari Bistro to ludzie, jedzenie i miejsce. Założyliśmy bistro, bo na jedzeniu, wspólnych rozmowach przy stole, spędzaniu czasu z przyjaciółmi znamy się naprawdę dobrze.
Nasz kucharz Gianluca jest Włochem, ale to nie znaczy, że jesteśmy włoskim bistro i serwujemy wyłącznie włoską kuchnię. Mieszkamy w Łodzi nie dlatego, że musimy, ale dlatego, że kochamy to miasto i chcemy aktywnie włączyć się w jego życie. Dołączamy program kulturalny do działalności naszego miejsca, nie dlatego, że jest to modne, tylko dlatego, że kultura żywo nas interesuje i chcemy dzielić się naszymi kontaktami, doświadczeniem i wiedzą w tym zakresie.
Tari Bari Bistro zostało założone przez trójkę przyjaciół: Gianlukę (kucharz, pochodzi z Bari we Włoszech), Agnieszkę Skoneczną i Martynę Sztabę (historyczka sztuki, zajmuje się PR), ale nigdy nie udałoby się otworzyć takiego miejsca, gdyby nie nasi przyjaciele, rodzina, zespół współpracowników.
źródło: http://offpiotrkowska.com/portfolio-items/tari-bari-bistro